Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از اصیل‌ترین هنر‌های ایرانیان که در سطح جهان همواره درخشیده، هنر قالیبافی است هنری که از دیرباز در این سرزمین رواج پیدا کرده و باعث ایجاد اشتغال و درآمد شده است. ایرانیان در این رشته هنری مانند عرصه‌های دیگر بسیار هوشمندانه و خلاقانه عمل کرده و فرش‌های بی همتایی را خلق کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرش را اگر از نگاه اقتصادی نگاه کنیم بسیار به ایجاد اشتغال و درآمد کمک می کند. تولید فرش را می توان در روز‌های قرنطینه خانگی بهترین محل کسب درآمد برای قشر قالیبافان دانست.

داشتن عنوان یکی از عمده‌ترین کالا‌های تجارت خارجی ایران پس از نفت، نیز دلیلی بر ابعاد گسترده تجاری و تولیدی این هنر اصیل ایرانیان است. این‌ها بخشی از دلایلی است که به جرأت بتوانیم نام اقتصادی‌ترین هنر ایران زمین را بر فرش بگذاریم.

رفع مشکل اقتصاد پایدار با تولید فرش

فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش فرش در اقتصاد، بیان کرد: فرش می تواند در اقتصاد کشورمان به شدت موثر باشد اما چرا می بینیم میزان اثربخشی آن در اقتصاد کم است به دلیل این است که مورد توجه قرار نگرفته و این موضوع از همه جهات است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در حوزه فرش مشکلات زیادی داریم، گفت: متاسفانه فرش در بحث کرونا جزو  مشاغل سخت در نظر گرفته نشده است و فروشنده و تولید کننده بسیار متضرر شده اند. فرش دستبافت نیازمند این است که مورد آموزش قرار گیرد و خیلی بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد.

او ادامه داد: اگر قرار است مشکل اشتغال پایدار حل شود باید به فرش توجه ببشتری شود چرا که اینگونه می توان مشکل اشتغال را حل کرد. اگر قرار است روستاییان به شهر مهاجرت نکنند فقط از طریق فرش دستبافت این مشکل رفع می شود چرا که با ایجاد اشتغال در روستاها می توان آنها را در همان مکان نگه داشت.

رافع تشریح کرد: در بسیاری از روستاها که شرایط مناسبی برای کشاورزی و دامپروری وجود ندارد می توان کار بافت فرش را انجام دهند. از طرفی تسهیلات ارزان قیمت برای بافت فرش وجود ندارد.

این مقام مسئول در خصوص تحریم فرش ،گفت: فرش دستباف جزو کالاهایی است که تحریم شده و لازم است که در داخل حتما مورد توجه قرار گیرد. سرانه ایجاد اشتغال برای هر فرد ۱۵ میلیون تومان است.

او ادامه داد: فرش کالایی صد در صد داخلی است که به اقتصاد مقاومتی باز می گردد، شما هیچ کالایی را اینگونه یافت نمی کنید که باعث رونق اقتصاد شود. 

رئیس مرکز ملی فرش ایران تشریح کرد: سلیقه یابی جهانی نشده و این صنعت نیاز به بازاریابی دارد و باید روی فرش مدرن کار کنیم. فرش های ذی قیمت که بسیار خاص هستند باید به آن توجه کنیم. یک قالیباف هنرمند است که قصد دارد به اقتصاد هر کشور توجه کند. اگر فرش دستباف مورد توجه قرار گیرد قطعا می تواند بخش زیادی از صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص دهد.

ایران رتبه اول تولید فرش دستباف در جهان را در دست دارد

محمدعلی زرینه کفش رئیس اتحادیه بافندگان فرش‌های دستباف در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت فرش‌های دستباف اظهار کرد: ایران رتبه اول تولید فرش دستبافت در جهان را در دست دارد. بسیاری از کشورها استقبال زیادی از این هنر ایرانی می کنند به باعث می شد صادرات زیادی به کشورهای دیگر داشته باشیم.

به گفته این مقام مسئول فرش می تواند نقش موثری در اقتصاد داشته باشد چرا که با ایجاد اشتغال باعث رونق تولید می شود.

رئیس اتحادیه بافندگان فرش‌های دستباف با بیان اینکه کرونا تاثیرات منفی بر صادرات فرش گذاشت، بیان کرد: تا قبل از شیوع کرونا صاردات زیادی در زمینه فرش داشتیم اما هم اکنون صادرات بسیار کم شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کیفیت فرش دستباف ایرانی با تمام فرش دستباف دنیا فاصله دارد ،گفت: فرش های ایرانی کیفیت بالایی دارند و می توان به جرات گفت کیفیت فرش دستباف ایرانی با تمام فرش دستباف دنیا فاصله دارد.

قالی بافی در ایران قدمت ۳۰۰۰ سال دارد

مجتبی عراقچی، رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: فرش دستباف ایرانی از نظر کیفیت، تنوع و طراحی نسبت به همتایان خود در بازار‌های جهانی بی نظیر است. اما عدم برنامه ریزی و مدیریت ضعیف در ترویج این گنجینه‌های نفس گیر مانع از دستیابی صنعت به پتانسیل واقعی خود و کسب مقام شایسته خود در سطح بین المللی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تخمین زده می‌شود که قالی بافی در ایران قدمت ۳۰۰۰ سال دارد، گفت: در حال حاضر، بسیاری از نمونه‌های زیبای فرش‌های ایرانی در موزه‌های شناخته شده در سراسر جهان نگهداری می‌شوند و به عنوان سفیران هنری و فرهنگی ایران خدمت می‌کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران بیان کرد: فرش‌های بافته شده در کشور توسط عشایر لر، قبایل بلوچ و ترکمن‌ها از نظر سبک، رنگ و طراحی کاملاً متفاوت هستند. قالی بافی در سراسر کشور انجام می‌شود. همه استان‌ها بر اساس سبک و سلیقه خاص خود فرش می‌بافتند.

به گفته این مقام مسئول، برخی استان‌ها از جمله آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، مارکازی، یزد، خراسان رضوی و خراسان جنوبی از این نظر مشهورتر هستند که سبک و سلیقه متفاوتی دارند.

عراقچی در خصوص فعالیت‌های مرتبط با فرش از جمله ریسندگی، رنگرزی، تعمیر، فروش و صادرات، گفت: در حال حاضر ایران یک میلیون بافنده فرش دارد که ۷۰۰ هزار نفر از آن‌ها تمام وقت کار می‌کنند.

او تصریح کرد: بیش از ۲۰ حوزه مرتبط با فعالیت در این صنعت وجود دارد. سالانه حدود ۳ میلیون متر مربع فرش دستباف در ایران بافته می‌شود که دو سوم آن صادر می‌شود و یک سوم پاسخگوی نیاز داخلی است.

به گفته این مقام مسئول، در این صنعت شما می‌توانید با کمترین میزان سرمایه گذاری مشاغل ایجاد کنید؛ می‌توانید یک کالای بافندگی راه اندازی کنید و مواد اولیه را با ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال  تهیه کنید، اما محصول نهایی دارای ارزش افزوده بالایی است.

عراقچی معتقد است که ایجاد شغل صنایع دستی بافته کاملاً تمیز  یعنی سازگار با محیط زیست است؛ به عبارت دیگر، هر کس به راحتی می‌تواند این کار را در هر کجا انجام دهد. هیچ هزینه نجومی درگیر نیست و می‌توان محصولات نهایی را صادر کرد.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران با بیان اینکه قیمت‌های نهایی مستقیماً مربوط به دستمزد‌ها است، گفت: اگرچه دستمزد بافندگان فرش در ایران زیاد نیست، اما در مقایسه با دستمزد در کشور‌های رقیب ما، هند و پاکستان، بالاست؛ بنابراین، فرش‌های ایرانی معمولاً دارای قیمت‌های بالاتری هستند و بعضی مواقع سه برابر قیمت فرش‌های مشابه کشور‌های دیگر به فروش می‌رسد.

او ادامه داد: سرعت بافنده، نوع فرش، اندازه فرش، میزان زمان صرف شده برای بافندگی، پیچیدگی و تراکم فرش میزان دستمزد‌ها را تعیین می‌کند.

این مقام مسئول گفت: تأثیر مواد اولیه بر قیمت‌های نهایی در مقایسه با دستمزد‌ها قابل توجه نیست، زیرا بیشتر مواد اولیه در داخل کشور تأمین می‌شود. شهر‌های سیرجان، کرمان، کرمانشاه و مشهد پشم عالی را تهیه می‌کنند. رنگ‌های پنبه‌ای و گیاهی نیز در ایران به وفور موجود است. اما بخش‌هایی از الیاف مورد نیاز از استرالیا و نیوزلند وارد می‌شوند. واردات ابریشم نیز از چین و چند کشور دیگر تهیه می‌شود.

در حال حاضر همه کسب و کار‌ها در رکود به سر می‌برند. توجه به این نکته ضروری است که فرش در جایگاه دوازدهم- سیزدهم سبد خانوار ایرانی قرار دارد و جزو نیاز‌های اصلی تلقی نمی‌شود تا تقاضای زیادی هم داشته باشد. هرچند با همه این تفاسیر، در این بازار گرفتار در رکود هم، افرادی که کار‌های اصیل و خاص به بازار عرضه می‌کنند؛ هنوز بازار خوبی دارند و هیچ گاه طعم بازار بد را نمی‌چشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرش دستبافت اقتصاد مقاومتی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان فرش دستباف ایرانی تجارت و کشاورزی مقام مسئول مورد توجه قرار رئیس اتحادیه خبرنگار صنعت ایجاد اشتغال قرار گیرد تولید فرش فرش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۷۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند

به گزارش جماران؛ رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان گفت: مسئله‌ی غزه، امروز مسئله‌ی اول دنیاست. در سطح بین‌المللی هر کار هم که میکنند صهیونیست‌ها و پیشتیبانان آمریکایی‌ و اروپایی‌شان که مسئله‌ی غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند، نمی‌توانند. خب نگاه کنید به این دانشگاه‌های آمریکا؛ هر روز - امروز باز در خبرها می‌خواندم چند دانشگاه دیگر اضافه شدند - در استرالیا،‌ در اروپا، کشورهای مختلف اروپایی، یعنی ملتها نسبت به مسئله‌ی غزه حساسند. مسئله‌ی اول دنیاست این مسئله. نباید بگذاریم این مسئله از نگاه عمومی بین‌المللیِ مردم دنیا خارج بشود، از این «مسئله‌ی اول» بودن خارج بشود، باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند. ۱۴۰۳/۲/۱۲

 

رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند

 دانشجویان آمریکایی نه تخریب کردند نه شیشه‌ای شکستند اما این‌جور با آنها رفتار میشود/ رفتار آمریکا حقانیت موضع جمهوری اسلامی را نشان داد

رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان: مسئله‌ی غزه، امروز مسئله‌ی اول دنیاست. در سطح بین‌المللی هر کار هم که میکنند صهیونیست‌ها و پیشتیبانان آمریکایی‌ و اروپایی‌شان که مسئله‌ی غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند، نمی‌توانند. خب نگاه کنید به این دانشگاه‌های آمریکا؛ هر روز - امروز باز در خبرها می‌خواندم چند دانشگاه دیگر اضافه شدند - در استرالیا،‌ در اروپا، کشورهای مختلف اروپایی، یعنی ملتها نسبت به مسئله‌ی غزه حساسند. مسئله‌ی اول دنیاست این مسئله. نباید بگذاریم این مسئله از نگاه عمومی بین‌المللیِ مردم دنیا خارج بشود، از این «مسئله‌ی اول» بودن خارج بشود، باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند.

شما ملاحظه کنید آمریکایی‌ها و دستگاه‌های مرتبط با آنها، با مخالفت زبانی با اسرائیل چه معامله‌ای دارند انجام می‌دهند! دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا نه تخریب کردند، نه شعار تخریب دادند، نه کسی را کشتند، نه جایی را آتش زدند، نه شیشه‌ای را شکستند؛ این‌جور دارد با آنها رفتار می‌شود.

این رفتار آمریکایی‌ها هم، حقانیت موضع جمهوری اسلامی را در بدبینیِ به آمریکا نشان داد؛ یعنی در واقع شد پشتوانه‌ی همین «مرگ بر آمریکا»یی که شما می‌گویید. نشان داد به همه که آمریکا شریکِ جرم است. یک حرفی هم ممکن است یک وقتی بزنند به‌عنوان مثلاً دلسوزی! دروغ است، خلاف واقع است.

آنچه که انسان مشاهده می‌کند در عمل، نشان‌دهنده‌ی همراهی و همدستی آمریکا در این جرم بزرگ، در این گناه نابخشودنی، با رژیم صهیونیستی است. اینها شریک جرمند. چطور میشود نسبت به یک چنین نظامی، نسبت به چنین رژیمی، انسان خوش‌بین باشد؟ چطور ممکن است؟ یا به حرف او اعتماد بکند. ۱۴۰۳/۲/۱۲

 

 رهبر انقلاب: توانمندسازی معلمان از لحاظ معیشتی همیشه مورد تأکید است و دولت باید تلاش لازم را انجام دهد

رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان:

سرفصل دوم، مسئله‌ی توانمندسازی معلمان است. توانمندسازی دوجور است: یکی، از لحاظ مسائل معیشتی و مادّی و اینهاست این همیشه مورد تأکید ما بوده و دولت در حدّ امکاناتش تلاش لازمی در این زمینه باید انجام بدهد.

اما توانمندسازی یک بعد دیگر هم دارد که آن عبارت است از اینکه معلم از نیروی معنوی خود، یعنی آن عشقی که در درون وجود انسان هست بطور طبیعی به تعلیم به تربیت، از آن استفاده کند و از معلومات لازم و نیازهای لازم و تجربه‌های لازم استفاده کند برای اینکه کار معلمی را قوام بدهد. اگر ما بخواهیم جامعه‌ی معلّمین به سطح تراز برسند، باید مراکز تربیت معلّم را تقویت کنیم.

روز دوازدهم اردیبهشت برای ما یک فرصت است که عرض اخلاصی بکنیم به جامعه‌ی معلمین کشور. هم تشکر کنیم، هم عرض ارادت کنیم، هم در حد توان تکریم زبانی از معلمان عزیزمان بکنیم.

«من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» همه باید از معلمین شکرگزار باشند. شما هستید که فرزندان ما را تربیت میکنید، تعلیم میدهید و آنها را برای زندگی دوران عمرشان آماده میکنید.

همه‌ی ملت در هر رتبه‌ای، در هر شغلی باید از معلمین تشکر کنند. ۱۴۰۳/۲/۱۲

 

 رهبر انقلاب: توانمندسازی معلمان از لحاظ معیشتی همیشه مورد تأکید است و دولت باید تلاش لازم را انجام دهد

رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان:

سرفصل دوم، مسئله‌ی توانمندسازی معلمان است. توانمندسازی دوجور است: یکی، از لحاظ مسائل معیشتی و مادّی و اینهاست این همیشه مورد تأکید ما بوده و دولت در حدّ امکاناتش تلاش لازمی در این زمینه باید انجام بدهد.

اما توانمندسازی یک بعد دیگر هم دارد که آن عبارت است از اینکه معلم از نیروی معنوی خود، یعنی آن عشقی که در درون وجود انسان هست بطور طبیعی به تعلیم به تربیت، از آن استفاده کند و از معلومات لازم و نیازهای لازم و تجربه‌های لازم استفاده کند برای اینکه کار معلمی را قوام بدهد. اگر ما بخواهیم جامعه‌ی معلّمین به سطح تراز برسند، باید مراکز تربیت معلّم را تقویت کنیم. ۱۴۰۳/۲/۱۲

 

 رهبر انقلاب: اگر نوجوان، مصالح و مسائل مورد نیاز کشور و جبهه دوست و دشمن را بشناسد، تبلیغات میلیاردی دشمنان خنثی خواهد شد

رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان:

معاونت پرورشی یکی از مهم‌ترین بخشهای آموزش و پرورش هست. اوّلین کار معاونت پرورشی این است که از ایجاد و رواج و شیوع آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی در میان خود جوانها جلوگیری کند.

یکی دیگر از مسائلی که مربوط به معاونت پرورشی است تببینِ مصالحِ بنیادیِ کشور و نظام جمهوری اسلامی است. نوجوانی که ما در آموزش و پرورش داریم، مصالح بنیادی نظام را بشناسند، مصالح کشورشان را بشناسند، جبهه‌ی دوست و دشمن کشورشان را بشناسند، مسائل اساسی مورد نیاز کشورشان را بشناسند، دیگر تبلیغات دشمنان و این‌همه تلاش میلیاردی که دارند میکنند برای تبلیغات و اینها و گمراه کردن افکار عمومی کشور دشمنان دارند انجام میدهند، خنثی خواهد شد.

اگر نوجوان ما در این زمینه پیشگیری بشود، پیشگیری بشود، به تعبیر رایج واکسینه بشود از لحاظ فکری، این تبلیغات دشمنان خنثی خواهد شد.  ۱۴۰۳/۲/۱۲

 

  رهبر انقلاب: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند! جوری به این سند عمل کنید که در تمام سطوح اثربخش باشد

 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار معلمان: یک سرفصل که از همه مهمتر است مسئله‌ی تحوّل است. ما چند سال در گذشته این سند تحوّل را گذاشتیم در کشو، درش را هم بستیم، هیچ تحرّکی انجام نگرفت، ضرر کردیم. 

حالا بحمداللّه شنیدم که سند مورد بازنگری قرار گرفته، که رو به اتمام است، در حال نهایی شدن است. نقشه‌ی راه برای اجرای آن آماده شده.

این سند را جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش و پرورش اثر خودش را ببخشد. نگذارید وقفه ایجاد بشود. این سند روزبه‌روز باید بیشتر و بهتر ترمیم بشود. ۱۴۰۳/۲/۱۲

 

تکمیل می شود...

دیگر خبرها

  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند