Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: پس از اینکه آمریکا از برجام خارج شد، شاهد چرخش معنادار و 180 درجه ای جریان خاص به سمت اروپا برای حفظ برجام بودیم. انعطاف پذیری اصل اساسی سیاست و دیپلماسی است اما اینکه برای تامین منافع دست به بزک بی قاعده و فراواقعی طرفی بزنیم که فاقد چنین صفاتی است و حتی با طرف آمریکایی خود فرقی ندارد، موضوع قابل تاملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هر چقدر این جریان به بزک اروپا و غرب می پردازد از سوی دیگر مثال نقض آن با بدعهدی و حیله های سیاسی که یک نوع دهن کجی است، از راه می رسد.

درواقع این نوع بزک کردن ها برای این صورت می گیرد که نشان دهد تیم دیپلماسی کشورمان در کار خود موفق عمل کرده است اما اینکه عملکرد تیم دیپلماسی کشورمان چگونه بوده است بیشتر به نتایج حاصله بستگی دارد؛ وگرنه با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی شود. 

اما این دیپلماسی و روابط حسنه چقدر توانسته گره گشا باشد. در این حوزه تیم ملی فوتبال کشورمان که راهی اردوی جام جهانی شده است با مشکلات عدیده‌ای به ویژه بازی تدارکاتی برای آماده سازی جهت مسابقات بزرگ جهانی روبروست، اما به نظر نمی رسد که دیپلماسی کشورمان توانسته باشد کاری برای فوتبال ایران بکند.

 تیم ملی ایران که در اردوی آماده سازی ترکیه به سر می برد، به جهت برخی مشکلات بازی با تیم ملی یونان را از دست داد. از سوی دیگر قرار بود که تیم کشورمان با تیم کوزو بازی تدارکاتی برگزار کند؛ تیمی که در رنکینگ فیفا رتبه 158 را در اختیار دارد و مقدماتی جام جهانی در اروپا را بدون برد به پایان رساند. اما این تیم نیز بازی تدارکاتی خود با ایران را به هم زد. به این ترتیب تیم ملی ایران تا جام جهانی فقط یک بازی تدارکاتی برنامه ریزی شده آنهم با لیتوانی دارد.

درحالی که در کشورمان برای تیم ملی سرودهای مختلف سروده می شود، اما فوتبال کشورمان درشرایطی به مصاف حریفان خود در گروه مرگ می رود که دوری تقریبا طولانی مدت از بازی و شرایط مسابقه، همچنین عدم مرور برنامه های تاکتیکی در روند مسابقه جدی از آسیب های تیم ملی است که به جهت لغو بازی های تدارکاتی حادث شده است.

در شرایطی ایران مجبور است با تیم های دسته چندم اروپایی مسابقه دهد و آنان نیز به بهانه های مختلف تیم ملی فوتبال کشورمان را پس می زنند که همواره جریان اصلاحات مانور خاصی روی دیپلماسی کشورمان می دهد، دیپلماسی که نتوانسته حتی برای فوتبال هم گره گشا باشد. البته چه با برجام چه بی برجام مشکلات در حوزه دیپلماسی ورزشی و فوتبال برای کشورمان در این 5 سال وجود داشت و این نشان می دهد که این سند توافق نیز نتیجه و تاثیری در این راستا نداشته است.

در دوره های قبل که گفته می شد دیپلماسی ایران تهاجمی است و از آن انتقاد می شد که چرا اصول دیپلماسی با کشورمای مختلف را رعایت نمی کند‌، کشورمان در دیپلماسی و تعامل با دیگر کشورها مشکلات حال حاضر را نداشت. جالب اینجاست که در همان زمان مسئولان مربوطه عنوان می کردند که می توانند بازی های تدارکاتی فوتبال با کشورهای مختلف از جمله آمریکای جنوبی و آفریقا که در این رشته ورزشی از کشورهای قدر هستند، برگزار کند.

در همان زمان شاهد این بودیم که ایران با تیم ملی فوتبال برزیل بازی دوستانه‌ای برگزار کرد که این به سبب روابط خوب ایران و برزیل درآن زمان بود که به موضوع رایزنی برای توافق سه جانبه ایران، برزیل و ترکیه در تهران نیز انجامید.

البته مشکل تیم ملی کشورمان تنها بازی تدارکاتی نیست بلکه این تیم برای تامین وسایل ورزشی خود از جمله کفش‌ با مشکل روبرو شده است. اخیرا شرکت آمریکایی نایک اعلام کرد که به بازیکنان تیم ملی ایران کفش ورزشی نخواهد داد.
موضوعی که با واکنش کاربران فضای مجازی روبرو شد که تیم دیپلماسی کشورمان تضمین کری را برای این شرکت آمریکایی ببرد تا لااقل چند دست کفش برای بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران دست و پا کند. عده ای نیز نتیجه گرفتند که این تحریم غرور ملی ایرانی را هدف قرار داده است و اگر به جای تمرکز روی خارج از کشورمان به تولید و توان داخلی کشورمان توجه میشد ابزار تحریم‌های غرب از آنها گرفته می شد و عزت ملی کشورمان حفظ می شد.

در حال حاضر تیم ملی کشورمان به نوعی در بحران قرار دارد. تیمی که قرار است به جام جهانی برود و نماینده شایسته ای برای ایران باشد حتی یک بازی تدارکاتی خوب با وجود اینکه دولت خود را دولت دیپلماتیک می داند و بیشتر تمرکز خود را بر روی مذاکرات خارجی گذاشته است، نتوانسته برای آماده سازی این تیم تدارک ببییند. این در شرایطی است که بحث تعامل با جهان و هم زیستی مسالمت آمیز شعار دیپلماسی کشورمان است و در حوزه دیپلماسی عمومی و روابط بین کشورها فوتبال و بازی های دوستانه می تواند بسیار گره گشا باشد و نشانه ای برای تعاملات حسنه با جهان بین الملل باشد. موضوعی که در این دولت با وجود پررنگ کردن موضوع سیاست خارجی و دیپلماسی شاهد آن نبودیم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۲۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و حتی کارهای تعیین مرز نیز در حال انجام است، گفت: وقتی من اینجا صحبت می کنم این اتفاق در جریان است. این امر توسط دو کشور بدون هیچ واسطه ای محقق شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان طی سخنانی در مراسم افتتاحیه ششمین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگی در باکو با بیان اینکه ما نمی توانیم به برخی از کشورهای اروپایی اجازه دهیم که در قرن بیست و یکم با کشورهای دیگر به عنوان مستعمره رفتار کنند، گفت: وقتی ما صدایمان را بلند کردیم، وقتی این موضوع را در دوران ریاست خود بر جنبش غیرمتعهدها مطرح کردیم، به این دلیل نبود که ما مخالف کشوری بودیم. ما فقط به عدالت و قوانین بین المللی متعهد بودیم.

وی افزود: جهان نباید چشم خود را بر روی عملکرد بد استعمار نو ببندد. این نشان دهنده یکسان سازی اجباری فرهنگی است. این رویداد در بیش از 10 قلمرو دریایی فرانسه اعمال می شود. این روند باید متوقف شود.

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده و حتی کارهای تعیین مرز نیز در حال انجام است، گفت: وقتی من اینجا صحبت می کنم این اتفاق در جریان است. این امر توسط دو کشور بدون هیچ واسطه ای محقق شد. 

علی اف افزود: این موضوع یک بار دیگر نشان می دهد که ما نیازی به واسطه نداریم، به ویژه افرادی که به دنبال اهداف خود هستند. آنها نمی خواهند کمک کنند، می خواهند برای منافع سیاسی و اقتصادی خود در منطقه ما دخالت کنند. آنها می خواهند به این آتش بیفزایند.

رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: صلح در قفقاز تنها از طریق عادی سازی بین آذربایجان و ارمنستان حاصل می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسینی: دولت سیزدهم به تقابل میدان و دیپلماسی اعتقادی ندارد
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • علی اف: تحدید مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز شده
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • شجاعیان: در خواستگاری‌ام سر فوتبال دعوا شد!
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان